





Nasze talerze, miski czy zapieki 

nadają się idealnie do użytku w wysokiej temperaturze
. Domowe sprzęty osiągają wszak max 

stopni. A nasza ceramika przechodzi dwa wypały, z czego drugi, na ostro, w temperaturze wyższej o niemal 


stopni! Dla takiego naczynia wizyta w piekarniku to jak kąpiel w letniej wodzie
...












Najlepiej jednak naczynie włożyć do zimnego lub letniego pieca, by nagrzewało się równomiernie wraz z całą zawartością. Bo nikt i nic nie lubi gwałtownych zmian temperatury. No, może morsy
.




Tak! Stosowane szkliwo skaleniowe nawet w wysokiej temperaturze nie wchodzi w reakcję z pożywieniem, można powiedzieć, że ono ledwie wyczuwa to ocieplenie. Włoska
lasagne, grecka
moussaka czy nasza, polska
zapiekanka z ziemniaków i boczku wyjdą idealnie 











Tak! Jednak dedykowane są do tego tzw. zapieki, które mają w dnie specjalne wgłębienia, tzw. ryflowanie, które wg. części technologów ułatwia rozprowadzanie ciepła w naczyniu. Nam, użytkownikom, trudno jest jednak potwierdzić, czy to prawda
.




Nasze naczynia nadają się nie tylko do



Smacznego
(i miłego sprzątania dla osób, które nie posiadają zmywarki
)


P.S. No tak, w piekle 

nasze naczynia też by pewnie znalazły nabywców. Póki co tam jeszcze www.ceramikazbolka.pl nie wysyła.



